Wie ben ik ?

Jan in Hageven-De Plateaux - 2

Ik ben Jan Van de Velde, klinisch psycholoog, en momenteel in gesuperviseerde opleiding tot Zijnsgeoriënteerd coach aan het Centrum Zijnsoriëntatie in Zeist (Nederland).

Reeds in mijn adolescentie werd het verlangen in mij gewekt om mensen te begeleiden naar meer (innerlijke) vrijheid en groei in hun leven. Mijn studie psychologie legde daarvoor de basis, maar daarna volgde een zoektocht, zowel persoonlijk als professioneel, naar datgene waar mijn hart werkelijk blij van werd. Deze zoektocht bracht me onder andere bij antropologie, emotioneel lichaamswerk, meditatie, dans, T’ai Chi, tantra, klassieke homeopathie, (Zen-)Boeddhisme, advaita (non-dualiteit) en uiteindelijk Zijnsoriëntatie. Ook ervaringen in mijn persoonlijk en familiaal leven (scheiding, een kind met een meervoudige beperking,…) droegen in belangrijke mate bij tot mijn persoonlijk groeiproces en mijn rijping als mens. Met het ontdekken van Zijnsoriëntatie vielen de dingen professioneel op hun plaats: dit was de visie/benadering van het begeleiden van mensen waar ik al jaren naar zocht. De prachtige integratie van enerzijds inzichten uit de (humanistische) psychotherapie en anderzijds klassieke en moderne spirituele groeiwegen (Boeddhisme, advaita,…) was voor mij de ‘missing link’ waar ik me helemaal thuis bij voel. Met veel enthousiasme volg ik nu deze vierjarige opleiding.

Graag wil ik jou vanuit die benadering begeleiden op dit ‘levenskunstpad’, omdat ik jou gun dat je ook de unieke uitdrukking mag vinden van wie je ten diepste bent, en de vervulling om werkelijk van betekenis te zijn in de wereld.

LinkedIn-profiel van Jan Van de Velde weergeven Profiel van Jan Van de Velde weergeven